Zmrzliny pro alergiky na kravské mléko

Milujete zmrzlinu? Já extrémně. A v tomhle počasí bych se po ní utloukla. Jenže, mám alergii na kravské mléko. Do teď jsem uspokojovala své choutky ve Světozoru nebo u UGA, ale nebylo to tak úplně ono. Jasně, prodává se již spousta veganských zmrzlin na klacku nebo v kelímku, ale co když si chcete vychutnat "čerstvou" zmrzlinu v kornoutku? Nebo pokud máte i alergii na pšenici jako já, tak v mini kelímku? V neděli jsem objevila pár báječných kousků, o které bych se s vámi dneska chtěla podělit. 

Díky návštěvě Prague Ice Cream Festival jsem našla skvělé kopečkové zrmzliny - veganské, sorbety i smetanové z kozího mléka.


Kozí zmrzlina

Jako první mě zaujala kozí zmrzlina z Farmy u Sv. Anny. Ačkoliv byly všude na festivalu celkem fronty, tady jsem šla hned na řadu. Lidé se nejspíš bojí kozího mléka a toho, že z něho ucítí kozí pachuť. Protože miluju vanilkovou zmrzlinu, tak jsem šla rovnou do ní. Chuť mě překvapila, byla opravdu vanilková a smetanová, kozinu jsem z toho vůbec necítila. Ale je pravda, že už jsem asi zvyklá.
Kozí zmrzlinu si můžete vychutnat v Holešovické tržnici každý čtvrtek a pátek mezi 9:00 - 15:00 a v sobotu mezi 8:00 - 15:00. Více informací najdete na webu Farmářský obchůdek.


Ovocný sorbet ve veganském koblížku

Po vanilkové zmrzlině mé kroky zamířily ke stánku Parlor, kde tradičně nabízejí cookies se zmrzlinou, tzv. parlorky. Já jsem se nechala zlákat veganským koblížkem, který mi naplnili jahodovým sorbetem s mátou. Právě díky mátě byla zmrzlina jedinečná svou chutí. Ačkoliv jsem si zpočátku myslela, že mi to nebude chutnat, opak byl pravdou. Pochoutka byla osvěžující a necítila jsem se po tom přecpaně.
Parlorky je možné vychutnat si v kavárně v Karlíně. Ještě štěstí, že v této lokalitě budeme mít již brzy nové kanceláře. Budu tam pečená vařená. Více informaci najdete na webu Parlor.cz.


Veganská čokoládová zmrzlina

Na potřetí jsem zabloudila ke stánku s veganskou zmrliznou od Amato. K dispozici byly sorbety, veganské zmrlizny i zcela tradiční zmrzliny z kravského mléka. Já jsem okamžitě skočila po čokoládové veganské zmrzlině, která byla opravdu hooodně čokoládová a hutná, navíc pořádná porce. Italský přístup nezapřou. :) Vzhledem k tomu, že už to byl třetí kopeček za necelou hodinu, tak jsem tuto zmrzlinu ani nedojedla. Možná bych jí ocenila v trochu "chladnějším" počasí. Při 30 °C přeci jen nebyla tak osvěžující. Přítel zde ochutnal ananasovou zmrzlinu (sorbet) a ta byla vynikající, jako byste jedli ananas. Zmrzku jsem bohužel nevyfotila, ostuda jsem.
Gelaterii Amato můžete navštívit na Praze 7. Více informací na Gelaterieamato.cz.


A co vy, máte tipy na lahodné kopečkové nebo točené zmrzliny, které jsou vhodné pro alergiky na kravské mléko? Šup se s nimi. :)

Krásný sluníčkový den přeje LuSa.




Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.