Americké Brownies - bez lepku samozřejmě

Miluji čokoládu, a to v jakémkoliv stavu - klasickou tabulku, tekutou nebo v moučníku. Vzhledem ke své alergii na mléko a sóju si však dopřávám jen kvalitní hořkou čokoládu. Dneska jsem opět zatoužila po čokoládovém opojení a pustila se do amerického brownie. A s čokoládou jsem nešetřila. 

Brownie v tomto podání je vhodné pro bezlepkáře, bezmlékaře a také lidi, co omezují cukr (např. při LCHF dietě).



Jelikož jsem pekla poprvé a jen sama pro sebe, použila jsem menší dávku. Pokud je Vás doma víc, můžete použít dvojnásobek. Po brownies se jen zapráší. To mi věřte. :)

Ingredience

110 g hořké čokolády
100 g Stelly (máslo nebo jiný tuk na pečení)
2 čl kakaa
1/3 šálku javorového sirupu
pár kapek vanilkového extraktu
4 vajíčka


Postup

1) Předehřejeme si troubu na 180 °C.
2) Hořkou čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázní, přidáme kakao a pořádně promícháme, aby v čokoládě nebyly hrudky.
3) Vajíčka, javorový sirup a vanilkový extrakt pomocí mixéru vyšleháme do pěny. 
4) Ručně vmícháme tekutou čokoládu do vyšlehané pěny. 
5) Ručně vmícháme mandlovou mouku. 
6) Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.
7) Pečeme cca 20 - 25 minut. 

S délkou pečení záleží samozřejmě na troubě. Moje peče extra rychle, tudíž jsem tam brownies nechala cca 18 minut. Každopádně brownies musí zůstat uvnitř vláčné. 


Můj TIP

Podávejte s kokosovým mlékem (smetanou) od Alberta a jahodami. Je to potěšení, na které jen tak nezapomenete. :)

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.